‘Kosova’ya her alanda desteğimiz sürecek’

ANKARA Milliyet – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kosova Başbakanı Albin Kurti’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 50 dakika sürdü. Kabulde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Kosova ilişkileri, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, Türkiye ile Kosova arasında 750 milyon dolara yaklaşan ticaret hacmini 1 milyar doların üzerine çıkartma hedefine odaklanıldığını, savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda ilişkileri geliştirme potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Filistin mesajı

Türkiye’nin Kosova’ya her alanda desteğinin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, özellikle terörle mücadele alanında Kosova’dan adımlar beklendiğini, Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilimin yumuşamaya başlamasının memnuniyetle karşılandığını, ancak bu konuda somut ilerleme sağlanmasının önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamların sona erdirilmesi için İsrail’e yönelik uluslararası baskının artırılması, iki devletli çözümün desteklenmesi ve Filistin’e aktif destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran’da görev süresi dolacak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Yeni Başsavcı, 16 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan kararla belli olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek mahkemenin büyük genel kurulu tarafından gösterilen adaylar arasından Muhsin Şentürk’ü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’yi kabul etti. Görüşmede Türkiye ile Libya ilişkileri, Libya’daki son gelişmeler, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları ele alındı.

Erdoğan’dan Orban’a doğum günü tebriği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapıllan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Macaristan ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan’a AB dönem başkanlığında başarılar dilerken, Türkiye’nin AB katılım sürecinin canlandırılmasında Macaristan’ın desteğinin önemli olduğunu ifade etti. Erdoğan görüşmede, Orban’ın doğum gününü de tebrik etti. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir