İspanya’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakası

T24 Dış Haberler

İspanya’da yüzde 40’lara varan ölüm oranına sahip olan ve “Ebola benzeri” bir virüs olarak tanımlanan virüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. 

Hayatını kaybettiği bildirilen 74 yaşındaki adam, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulduktan sonra Madrid yakınlarındaki bir hastaneye kaldırılmıştı. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) listesinde “öncelikli hastalıklar” arasında yer alan virüsün, kene kaynaklı yayıldığı ve aşısı olmadığı ifade edildi. 

Hayatını kaybeden adamın, İspanya’nın başkenti Madrid’in güneybatısındaki Toledo’da bir kene tarafından ısırılması sonucu 19 Temmuz’da Rey Juan Carlos Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. 

Nadir görülen virüse yakalandığı doğrulandıktan sonra, bulaşma riskini en aza indirmek için Madrid’deki La Paz Üniversitesi Hastanesi’nin izolasyon ünitesine transfer edilen adamın, başta stabil olan durumu KKKA’nın tüm semptomlarını göstermesinin ardından kötüleşti. 

Ebola’ya benzeyen ve kene kaynaklı olduğu belirtilen hastalık, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemiyi tetikleme olasılığı en yüksek 9 patojenden biri olarak listelendi. 

Vakaların çoğu Bulgaristan’da görülürken, ilk vaka 1950’li yıllarda görülmüştü. 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir