Başkan Doğan: “Samsun kuzeyin üretim merkezi olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: “Samsun, Kuzeyin Üretim Merkezi Olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yerel seçimlerin ardından çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, şehrin kalkınma yolunda yeni bir döneme girdiğini söyledi. Başkan Doğan, “Samsun, kuzeyin üretim merkezi olacak. Tarımdan sanayiye, enerjiden teknolojiye kadar her alanda üretimi artıracak projeleri bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

SBB Başkanı Halit Doğan, görevdeki 1. yılını değerlendirirken MKE ve Chery yatırımları, istihdam atağı, sosyal projeler, hacizli ilçe belediyelerine yardımlar, OSB’lere gelecek yatırımlar ve belediyenin banka borçlarının kapatılması gibi konularda bilgiler verdi. Başkan Doğan, “Göreve geldikten sonra geçen 1 yıllık süreç, Samsun için bereketli geçti. OSB yatırımlarına ev sahipliği yapmak için Samsun gün bekliyor. Bir taraftan OSB’lerimiz için çalışırken bir taraftan belediyemizin insanların hayatına dokunan sosyal belediyecilik anlamında da önemli işlere imza atıyoruz” diye konuştu.

Başkan Doğan, banka kredilerinin faiz yükünden kurtulmak için alınan önlemleri de açıkladı. “Banka kredileri aylık 350 milyon TL faiz yükü oluşturuyordu. Bu nedenle bir karar aldık ve borçların anaparalarını ödeyerek kapatmaya başladık. Faize gidecek kaynakları Samsunlulara hizmet olarak aktarıyoruz” dedi.

MKE, Chery ve diğer dev yatırımları değerlendiren Başkan Doğan, Samsun’un kuzeyin üretim merkezi olacağını vurgulayarak, şehrin gelişimine dair önemli projelerin hayata geçeceğini belirtti. Ayrıca, Tekkeköy ve Atakum Belediyelerine destek olunarak hizmetin aksamaması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Doğan, Samsun’un geleceğine güvenle baktıklarını ve önemli yatırımların şehre geleceğini belirterek, şehrin üretim ve istihdam kapasitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Beraber planlama ve iş birliğiyle Samsun’un daha ileriye gideceğini belirten Başkan Doğan, Samsunlulara güvenlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Related Posts

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Avustralya hükümetinden ücretsiz sağlık yardım hattı

Avustralya’nın İşçi Partisi hükümeti, 3 Mayıs’ta yapılacak genel seçimleri kazanması halinde, hayat pahalılığının temel sorun olacağı ülkenin evrensel sağlık sistemini ücretsiz tıbbi danışma hattı ve tele sağlık hizmetiyle güçlendirme sözü verdi.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir