Bakan Sabah Erkenden Duyurdu: 56 Kişi Tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde düzenlenen “Narkoçelik-22” operasyonlarında önemli başarı sağlandığını açıkladı. Operasyonlarda 157 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Bu kişilerden 56’sı tutuklandı, 43’ü adli kontrolle serbest bırakıldı.

20 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda “Narkoçelik-22” operasyonlarının gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonlar, Diyarbakır, Antalya, Manisa, Van, Ağrı, Hatay, Aydın, Ankara, Hakkari, Giresun, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Aksaray, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Ordu, Bingöl, Edirne ve Osmaniye’de yürütüldü. İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan bu operasyonlara 282 ekip ve 846 personel katıldı.

UYUŞTURUCU MADDELER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda 663 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 400 bin kök kenevir ve skunk ile 436 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu başarı, yapılan eş zamanlı baskınlar ve yol kontrolleri sayesinde sağlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir