YUMBİR açıkladı: Yumurta fiyatları düştü, pahalıya almayın, denetleyin!

Yumurta Fiyatlarındaki Düşüş Yansıtılmıyor!

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, bazı marketlerde yumurta fiyatlarındaki düşüşün etiketlere yansıtılmadığını belirtti. Afyon, “Bazı satış noktalarında fiyatların çıktığı hızda inmediğini görüyoruz. Biz yumurta fiyatlarının makul seviyelere geleceğini iddia ediyoruz. Burada en iyi denetçi tüketicidir” dedi.

Hedef 500 Milyon Dolar

Afyon’a göre, Türkiye’de 1150’den fazla yumurta üreticisinden 550’si ihracat yapmaya uygun. Geçen yıl ihracatın 400 milyon dolara ulaştığını belirten Afyon, bu yıl hedeflerinin 500 milyon dolar olduğunu söyledi. Yumurta fiyatlarındaki değişimin arz-talep ve piyasadaki algıdan kaynaklandığını vurguladı.

Afyon, yumurta talebine bağlı olarak fiyatların arttığı dönemler yaşandığını belirtti ve bazı marketlerde yüksek fiyatlar tespit ettiklerini dile getirdi. “Bunların geçici olduğunu o gün de beyan ettik. Ülkemiz yumurta arzında dünyanın en şanslı ülkelerinden biri. Biz dünyayı da besleyecek seviyedeyiz” şeklinde konuştu.

Yumurta Fiyatlarında Düşüş!

Yumurta fiyatlarının önceki aylara göre düştüğünü belirten Afyon, organik tavuk yumurtalarının fiyatının 360-400 lira aralığından 210-240 lira aralığına, kafes tavuğu yumurtalarının ise 190-200 lira aralığından 120-130 lira aralığına gerilediğini ifade etti.

“Fiyatlar Düşmüyor!”

Afyon, “Bazı satış noktalarında fiyatların çıktığı hızda inmediğini görüyoruz. Biz yumurta fiyatlarının makul seviyelere geleceğini iddia ediyoruz. En iyi denetçi tüketicidir. Tüketicimizin doğru ürüne doğru fiyatı vermesini istiyoruz. Fiyatlar yükselirken hızlı davranan marketlerin düşüş döneminde de hızlı davranmasını talep ediyoruz,” diye konuştu.

Afyon, tüketicilerin organik, gezen tavuk ya da köy yumurtası tercih ettiğini ancak 7/24 denetlenebilir tesislerde üretilen yumurtaların da değerli olduğunu belirtti. Yumurta alırken organik sertifikasına dikkat edilmesini tavsiye eden Afyon, belge esaslı üretimin önemine vurgu yaptı.

Related Posts

Türkiye’nin 100 yıllık ayakkabı devi iflas yolunda

1925 yılında kurulan ve 3 nesildir Türkiye’de ayakkabı üreticiliği yapan Urgan Ailesi, konkordato ilan etti. Ailenin sektörde en bilinen markası ‘Hammer Jack’ olurken, konkordato ilan edilen şirketler arasında Efe Ayakkabıcılık, Panda Ayakkabıcılık ve Efe Otelcilik bulunuyor.

Senegal için enflasyonlu günler tekrar başladı

Nisan ayındaki düşüşün ardından Mayıs ayında yeniden ivme kazanan Senegal enflasyonu, ekonomistler arasında farklı yorumlara neden oldu. Ulusal İstatistik ve Demografi Ajansı (ANSD) tarafından açıklanan verilere göre, özellikle alkollü içecekler ve …

Komşuda biftek fiyatına Türkiye’de hamburger

Yunanistan’daki mekânların yiyecek ücretlerinin Türkiye’deki tatil beldelerine göre biraz daha ucuz olduğu görülürken, euro kurunun sürekli yükselmesi nedeniyle iki yerdeki ücretler el yakıyor.

Kurban Bayramı tatilindeki doluluk Egeli turizmciyi sevindirdi

Kurban Bayramı tatilindeki doluluk Egeli turizmciyi sevindirdi

İsveç inşaat sektörünün büyümesi yavaşladı

İsveç İstatistik Kurumu verilerine göre, inşaat sektörü nisan 2025’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1 oranında büyüdü. Bu oran marttaki yüzde 2,7’lik artışın gerisinde kalsa da sektörde üst üste ikinci kez büyüme yaşandı. Aylık bazda inşaat …

CHP’den işsizlik fonu tepkisi: Fon, işsize değil işverene çalışıyor

CHP’den işsizlik fonu tepkisi: Fon, işsize değil işverene çalışıyor