Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: ‘Gençlerin Bilişim Projeleri Akranlarına Eğitimde Katkı Sunacak’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Akran Öğrenme ve Genç Bilişim Ekosistemi Zirvesi’nde konuştu. Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) iş birliği ile Genç Bilişim Ekosistemi (GençTek) tarafından ilk defa organize edilen zirve sayesinde, lise öğrencilerinin bilişim projelerini paylaşarak, akranlarının öğrenme süreçlerine katkıda bulunacaklarını belirtti.

Bakan Tekin, 2011 yılından bu yana Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) çerçevesinde interaktif tahtaların neredeyse tüm okullara kurulduğunu ve bu okullara internet erişimi sağlandığını vurgulayarak, ardından dünyanın en büyük eğitim içerik portalı olan Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) oluşturulduğunu açıkladı. Tekin, “Bu projeler bazı politik tartışmalara yol açsa da, uluslararası eğitim kuruluşlarının takdirini kazanarak dünyada interaktif tahtalarla donatılmış tek ülke konumuna geldik” dedi.

‘Eğitimde Dönüşüm ve Yenilikler Muhalefetin Eleştirilerine Rağmen Devam Edecek’

Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya alınan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin muhalefet tarafından eleştirildiğini belirterek, müfredat değişikliğinin öğrencilerin gelişen teknolojilere uyum sağlamalarını amaçladığını söyledi. Tekin, “Eğitimi sadece bilgi merkezli olmaktan çıkarıp, verilen bilgileri uygulamaya ve beceriye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Eğitim paradigması değişiyor ve biz bu değişime ayak uydurmak istiyoruz. 2011’de eleştirilen adımlarımız bugün övgü alıyor. Önemli olan hedefimizi görmek ve ona odaklanmaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, zirve kapsamında öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledikten sonra programı tamamladı.

Related Posts

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

YDS/2 ne zaman? YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/2) yarın ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Peki, YDS/2 ne zaman? YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

ALES-2 ne zaman? ÖSYM AİS sınav yerleri sorgulama ekranı! ALES – 2 sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

ALES 2025 sınav tarihine sayılı günler kala  yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde “ALES-2 ne zaman?” ve “ALES-2 sınav yerleri ve giriş belgeleri açıklandı mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere sınav tarihi ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimiyle birlikte belli oldu. Sınav yerleri ise sınav giriş belgeleri üzerinden sorgulanıyor. Peki, ALES sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? ALES sınav yerleri belli oldu mu? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES/2) ikinci oturumu için geri sayım başladı. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

OBP güncelleme ne zaman, nasıl yapılır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplama nasıl yapılır?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), öğrencilerin yükseköğrenime başlama aşamasında YKS puanı üzerine bir de OBP ekleniyor. Peki, OBP güncelleme ne zaman, nasıl yapılır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplama nasıl yapılır?