Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Tarım Girişimcisi Gençlere Destek Programı Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım Girişimcilerine Destek Vermeye Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, tarım sektöründe genç girişimcilere destek olmak ve gençleri tarıma teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Fikirden Hasada: Gençler İçin Tarımda Girişimcilik ve İnovasyon Programı” başlattı.

Programın tanıtım toplantısında konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, Hüyük ilçesindeki Tarım ve Gençlik Kampı’nda 50 gencin ilk programa katıldığını ve projeleri kabul edilen gençlere destek vereceklerini belirtti.

Bakan Osman Aşkın Bak’ın büyük önem verdiği bu projeye gençlerin ilgi göstermesinden memnun olduklarını dile getiren Efendioğlu, “Bu program gençlere yönelik özel bir programdır. Tarım alanına özel bir vurgu yaparak gençlerin tarıma ilgisini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uzmanlar eşliğinde gençlere tarım girişimciliği eğitimi verildiğini söyleyen Efendioğlu, Bakanlık tarafından uygun görülen projelere hibe desteği sağlanacağını aktardı.

Bakanlık olarak genç tarım girişimcileri yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Efendioğlu, programın ikinci döneminin de gerçekleştirileceğini ve gençleri yakın takipte tutarak destekleyeceklerini belirtti.

Program kapsamında üniversiteler, ilgili kurumlar ve sektör temsilcileriyle iş birliği içinde olduklarını vurgulayan Efendioğlu, önümüzdeki ay yeni Gençlik Politika Belgesi’nin açıklanacağını duyurdu. Yeni belge kapsamında tarım girişimciliğinin gençlik politikası olarak ele alınacağını belirtti.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan ise Bakanlık tarafından gençleri tarıma teşvik edecek başarılı projeler için teşekkürlerini iletti.

Toplantının ardından Efendioğlu ve beraberindekiler kamp alanını gezerek gençlerle projeleri hakkında sohbet etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Melike Keskin – Güncel

Related Posts

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

YDS/2 ne zaman? YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/2) yarın ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Peki, YDS/2 ne zaman? YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

ALES-2 ne zaman? ÖSYM AİS sınav yerleri sorgulama ekranı! ALES – 2 sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

ALES 2025 sınav tarihine sayılı günler kala  yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde “ALES-2 ne zaman?” ve “ALES-2 sınav yerleri ve giriş belgeleri açıklandı mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere sınav tarihi ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimiyle birlikte belli oldu. Sınav yerleri ise sınav giriş belgeleri üzerinden sorgulanıyor. Peki, ALES sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? ALES sınav yerleri belli oldu mu? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES/2) ikinci oturumu için geri sayım başladı. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

OBP güncelleme ne zaman, nasıl yapılır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplama nasıl yapılır?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), öğrencilerin yükseköğrenime başlama aşamasında YKS puanı üzerine bir de OBP ekleniyor. Peki, OBP güncelleme ne zaman, nasıl yapılır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplama nasıl yapılır?