Farklı ürünlerdeki bakterileri inceleyen genetik mühendisi Dilara Sarı, “Besi yerine suşi ekeceğiz. Ben karşılaştırma olsun diye iki farklı suşi büyüteceğim. Somon çiğ, diğerinde yengeç var.” diyerek ürünleri tabakaya sürttü. Sonuçları gösteren mühendis herkesi şaşırttı. Sonuçları anlatan mühendis şunları söyledi: “Bu çiğ olmayan bu da çiğ olan. Çiğ olanda daha farklı bekliyoruz hepimiz. İkidir şaşırtıyorum. Bakteriler zaten her yerde. Bakteri olması kötü olduğu anlamına gelmiyor. Her gıda, derimizde varlar. Pek çok şeyin dengesini korumak için varlar. Bu sonuçlar çok normal çünkü herhangi gıdayı bastığınızda gene bu olacaktı. Benim sipariş verdiğim yer gayet temiz ve hijyenik çalışan yermiş çünkü farklı renk ve şekillerde koloni büyümesi olmadı.”