Bayburt’ta Gıda Denetimleri Devam Ediyor

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Gıda Denetimleri Devam Ediyor

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenilir gıdalara ulaşması için titizlikle denetimlerini sürdürüyor. Denetimler kapsamında ürünlerden numuneler alınarak laboratuvarlara gönderiliyor.

Halk sağlığı açısından risk taşıyabilecek ürünler öncelikli olmak üzere birçok ürün ve gıda detaylı bir şekilde inceleniyor. Gıda kontrol görevlileri, ürünlerin son kullanma tarihlerinden, soğuk zincir koşullarına uygunluğuna kadar her detayı dikkatlice kontrol ediyorlar. Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, “5996 sayılı kanun çerçevesinde yürüttüğümüz denetimlerimiz, güvenilir gıdaya erişimi sağlamak amacıyla devam ediyor. Halk sağlığını tehdit edebilecek ürünler konusunda hassasiyetimiz artarak devam edecek” dedi. – BAYBURT

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Dondurma keyfi yarım kalmasın: Hijyen en kritik kural

Acil servislere son günlerde yapılan başvuruların büyük kısmını dondurma zehirlenmesi oluşturuyor. Sütün çabuk bozulan bir ürün olduğunu kaydeden uzmanlar, soğuk zincir ve hijyen kaynaklı bakterilere karşı uyarıda bulundu.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler